Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Wijkverpleging

Wijkverpleging met aandacht in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.

Ook in uw eigen buurt kunt u de beste zorg ontvangen. Ons team van wijkverpleegkundigen komt bij u thuis om te helpen bij persoonlijke verzorging of verpleging.

Wat is wijkverpleging?

Wijkverpleging is verpleging en/of verzorging in de eigen omgeving. Samen met de huisartsenzorg is wijkverpleging erop gericht mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, ondanks ouderdom, ziekte of beperking.

Wat valt er onder de wijkverpleging van Sigma Zorg?

Persoonlijke verzorging
Onder persoonlijke verzorging verstaan wij onder andere hulp bij het douchen en aankleden of de kousen aan- en uitrekken. Maar ook een ontbijtje maken of de warme maaltijd opwarmen is voor ons geen probleem.

Persoonlijke verzorging kan een enorm verschil maken in hoe u zich voelt. Of u nu herstellende bent van een operatie, of dat het door ouderdom niet allemaal meer zo makkelijk gaat: wij willen u helpen om u goed en verzorgd te voelen.

Belangrijk om te weten: de persoonlijke verzorger levert geen medische zorg. Daarvoor kunt u een beroep doen op de wijkverpleging van Sigma Zorg.

Lees verder

Verpleegkundige zorg
Verpleegkundige zorg is gericht op het medisch ondersteunen. Onze wijkverpleegkundige kan bij u langskomen voor bijvoorbeeld de wondzorg, het zwachtelen van de benen of het toedienen van de insuline.

Palliatieve en terminale zorg
In veel gevallen is het mogelijk om palliatieve of terminale zorg ook thuis te geven. De wijkverpleging kan hier ook een rol in spelen, bijvoorbeeld bij verzorging, verpleging en pijnbestrijding. Lees meer over de verschillen tussen palliatieve en terminale zorg en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wijkverpleging nodig?