Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Hulp bij de persoonlijke verzorging

Het lijkt zo vanzelfsprekend: even onder de douche springen en uzelf van top tot teen aankleden. Tot het niet meer zo makkelijk gaat. De sokken vragen om bukken en het wordt makkelijker om de dag in uw pyjama door te brengen. Douchen voelt minder veilig – wat als ik uitglij?

Of het nu door ouderdom, een beperking of door het herstel van een ingrijpende operatie komt: soms hebben we even hulp nodig. Persoonlijke verzorging is een van de basisfactoren van ons welzijn, en daar helpen we bij Sigma Zorg dan ook graag mee.

Waarom is persoonlijke verzorging zo belangrijk?

Onderschat het belang van persoonlijke verzorging niet. Het is zelfs opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering, dus u betaalt er geen eigen bijdrage voor. U kunt dit rechtstreeks aanvragen bij Sigma Zorg. Wij regelen de financiën met de zorgverzekeraar. U heeft daar zelf geen omkijken naar; wel zo prettig.

Niet alleen voelt u zich zelf lekkerder als u fris en fruitig de dag doorkomt, het is ook fijn voor uw naasten. Zij hoeven de last niet op zich te nemen om u te helpen met bepaalde taken, waardoor u samen kunt blijven genieten van wat er echt toe doet.

Ondersteuning van ouderen door een persoonlijk begeleider

Heeft u moeite met wassen, aankleden, eten, drinken en de lichamelijke verzorging en is er geen ondersteuning mogelijk van mensen uit uw eigen omgeving? Dan kunt u een beroep doen op professionele verzorging. U kunt dan zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Met welke taken helpt de verzorgende?

Een wijkverpleegkundige bekijkt samen met u (en eventueel met de arts) welke zorg u nodig heeft. Wat kunt u zelf en wat kunt u met hulp van anderen (zoals uw partner, een familielid of buren) en welke professionele verzorging heeft u nodig? Op basis hiervan geeft de wijkverpleegkundige de indicatie af.

De verzorgende of verpleegkundige van Sigma Zorg voert de zorg uit waarvoor u de indicatie heeft gekregen. De verzorger is opgeleid om u te ondersteunen bij uw dagelijkse handelingen, zoals opstaan, aan- en uitkleden, naar bed gaan en wassen en douchen. De verzorgende observeert en rapporteert daarover in het zorgdossier. Zij of hij zorgt ervoor dat het zorgproces methodisch wordt uitgevoerd.

Vraag persoonlijke zorg aan