Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Overbruggingszorg

Overbrugginsgzorg met aandacht in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.

Helaas is er niet altijd direct plek in de zorginstelling waar u terecht wilt komen. Dat betekent niet dat er ondertussen geen zorg mogelijk is. Met onze overbruggingszorg begeleiden wij u in de wachtperiode, die maximaal 13 weken mag duren.

Wie betaalt mijn overbruggingszorg?

vanaf de datum van de indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) betaalt u een eigen bijdrage voor de Wlz. De hoogte daarvan is afhankelijk van waar u overbruggingszorg ontvangt.

Indien u thuis overbruggingszorg krijgt, betaalt u de eigen bijdrage voor een modulair pakket thuis.

Indien u in een ziekenhuis of zorginstelling overbruggingszorg krijgt, betaalt u de eerste 4 maanden de lage eigen bijdrage. Daarna geldt in de meeste gevallen de hoge eigen bijdrage.

Wanneer is overbruggingszorg thuis mogelijk?

Overbruggingszorg moet net zo kwalitatief zijn als de zorg die u in een instelling zou ontvangen. Daarom is het toegestaan dat op papier de kosten duurder uitvallen wanneer u thuis overbruggingszorg ontvangt. Er is dus in veel gevallen overbruggingszorg thuis mogelijk, maar elke situatie wordt apart bekeken. Neem contact op met ons om erachter te komen of overbruggingszorg aan huis mogelijk is voor u.

Waar kan ik overbruggingszorg aanvragen?

Bij ons! Zodra u een indicatie krijgt voor zorg uit de Wlz en op een wachtlijst voor een zorginstelling wordt geplaatst, heeft u de optie om voor overbruggingszorg thuis of in een instelling te kiezen.

Meer informatie over overbruggingszorg thuis