Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Verpleging

Verpleging

Verpleging in uw eigen wijk in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.

De wijkverpleegkundige brengt uw situatie in kaart en bespreekt samen met u de wensen en mogelijkheden. Wat kunt u zelf nog, wat kunnen uw partner, familie of buren voor u betekenen en welke professionele verpleging of verzorging heeft u nodig?

Waarmee helpt de wijkverpleegkundige?

Alle verpleegkundigen en verzorgenden van Sigma Zorg zijn opgeleid voor het verrichten van verpleegkundige handelingen, zoals wondbehandeling, medicijnen toedienen en injecties geven. De verpleegkundige adviseert u ook over hoe u kunt omgaan met uw aandoening of ziekte. Ook de mensen om u heen krijgen advies, zodat ook zij weten hoe zij u kunnen verzorgen en ondersteunen.

Hoe vaak komt de wijkverpleegkundige langs?

De wijkverpleegkundige komt langs op het tijdstip en de locatie van uw voorkeur. Van ’s ochtends tot ’s avonds, zeven dagen per week. In uitzonderlijke situaties leveren wij ook nachtzorg, evenals oproepbare zorg en terminale zorg. Ook de verzorgenden en verpleegkundigen komen langs.

Hoe vraag ik wijkverpleging aan?

Verpleging en verzorging thuis is sinds 1 januari 2015 onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage en geen eigen risico. Voor wijkverpleging heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt dus rechtstreeks contact opnemen met Sigma Zorg. De wijkverpleegkundige stelt het zorgplan op. Dat is de indicatie.

Vraag wijkverpleging aan