Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Ambulante Thuiszorg

Ambulante begeleiding

Vind uw ambulante begeleider in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.

Zorg is er in alle soorten en maten. Ambulante begeleiders bieden maatwerk. Zij kunnen u helpen om weer optimaal te genieten van het leven; te zien wat nog wel mogelijk is, ondanks een ziekte, beperking of ouderdom.

Dementie, een licht verstandelijke beperking of een langdurig ziek kind: het heeft een enorme impact op het leven – en ook op de kleine, dagelijks terugkerende taken. Ons betrokken team biedt daar professionele begeleiding bij.

Voor wie is ambulante thuiszorg een goede optie?

Ambulante zorg is er voor alle leeftijden en voor tal van situaties. Zo kan er sprake zijn van een (licht) verstandelijke beperking (meer over LVB-begeleiding), of gooit ouderdom roet in het eten bij het thuiswonen.

Met ambulante zorg verlichten we de lasten en zorgen we ervoor dat thuiswonen veilig en comfortabel blijft, door bij te springen waar het echt nodig is – en door zelfstandigheid te ondersteunen.

Wat voor ondersteuning biedt een ambulante begeleider?

De begeleider bespreekt samen met u uw persoonlijke situatie. Wat kunt u zelf, wat kunnen de mensen om u heen voor u doen en welke begeleiding heeft u daarnaast nodig? Op basis van dit gesprek wordt bepaald hoeveel en welke vorm van ambulante ondersteuning u precies krijgt. De begeleider kan u bijvoorbeeld ondersteunen bij:

  • dagelijkse problemen oplossen, beslissingen nemen en informatie inwinnen;
  • dagelijkse taken zoals de was, eten koken, etc.
  • een dag- en nachtritme en structuur in uw leven;
  • geld beheren en administratieve taken afhandelen;
  • samen een winkel bezoeken, zodat u zelf boodschappen kunt blijven doen;
  • uw sociaal netwerk onderhouden;
  • het draaglijk houden van het leven

Hoeveel is de eigen bijdrage bij ambulante thuiszorg?

Krijgt u de begeleiding via de Wet langdurige zorg (Wlz)?

Dan betaalt u een eigen bijdrage. Dit geldt namelijk voor alle vormen van Wlz-zorg.

Het CAK berekent de hoogte van uw eigen bijdrage. Voor Wlz-zorg zijn er twee soorten eigen bijdrage: een lage en een hoge. De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het af van uw persoonlijke situatie of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Van invloed zijn onder meer uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling.

Krijgt u de begeleiding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)?

Dan betaalt u geen eigen bijdrage.

Ambulante Thuiszorg nodig?