Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Nachtzorg

Nachtzorg

Thuis in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o. de beste nachtzorg

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen met betrouwbare en behulpzame nachtzorg. Nachtzorg geeft u, en uw naasten, een veilig gevoel en kan daarmee bijdragen aan een betere nachtrust.

Wat voor nachthulp kan ik thuis krijgen?

Wij verzorgen twee soorten nachtzorg: een waakdienst en een slaapdienst. We doen dit in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.. Sigma Zorg biedt nachtzorg van 23.00 tot 07.00 uur.

Slaapdienst

Bij een slaapdienst komt de zorgverlener bij u thuis slapen. U heeft daarmee professionele zorg binnen handbereik, mocht dit nodig zijn. Een geruststellend gedachte, wat meestal al voldoende is voor een betere nachtrust. Zo kunt u het overdag veel beter volhouden.

Waakdienst

Een waakdienst houdt in dat de zorgverlener niet gaat slapen, maar de hele nacht door oplet. Dit betekent ook dat u de hele nacht door een beroep kunt doen op deze zorgprofessional. Dat zorgt voor een extra veilig gevoel.

Wordt nachtzorg door Sigma Zorg vergoed?

Voor nachtzorg heeft u een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). U kunt deze indicatie aanvragen via Sigma Zorg. Wij zorgen ervoor dat het CIZ uw aanvraag in behandeling neemt.

Als u nachtzorg krijgt via de Wlz, dan betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK bepaalt de hoogte daarvan. Voor Wlz-zorg zijn er twee soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage.

De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het af van uw persoonlijke situatie of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Dit hangt onder meer af van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling.

Wilt u graag een indicatie van de eigen bijdrage die u betaalt? Gebruik dan de rekenhulp op de website van het CAK. Let op: de uitkomst van het rekenprogramma kan afwijken van het bedrag dat u uiteindelijk moet betalen.

Nachtzorg dichtbij huis: dat slaapt stukken beter

Vraag nachtzorg aan