Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Mantelzorg ondersteuning

Mantelzorg ondersteuning

Ondersteuning mantelzorgers: ook dát is zorg

Zorgen voor wie voor anderen zorgt, dat is net zo’n belangrijke schakel in ons zorgsysteem. Sigma Zorg is er daarom ook voor de mantelzorgers; de partners, familieleden, vrienden en buren die deze belangrijke rol op zich nemen. Ontdek hoe wij hen helpen.

Hulp voor mantelzorgers in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.

Vaak is mantelzorg de beste keuze, maar het is daarmee niet automatisch gemakkelijk. Mantelzorg eist een zware fysieke en mentale tol, bijvoorbeeld wanneer u hulp geeft aan een zieke partner. Zorgt u langdurig voor een chronisch zieke, hulpbehoevende of gehandicapte naaste? Dan kunt u vaak zelf ook een steuntje in de rug gebruiken.

Vormen van ondersteuning voor mantelzorgers

Wij helpen mantelzorgers met verschillende taken. Zo kunt u huishoudelijke zorg inschakelen zodat u zich kunt focussen op andere, belangrijke taken. Maar we bieden ook emotionele ondersteuning, omdat wij weten dat de zorg voor iemand zwaar kan zijn – zeker als het om iemand draait waar u veel om geeft.

Bent u een mantelzorger en wilt u even helemaal bijtanken? Dan kunt u de zorgtaken ook tijdelijk (helemaal) uitbesteden aan Sigma Zorg. Dat geeft u de gelegenheid om even lekker te ontspannen en dingen voor uzelf te doen. U kunt er dan zelfs voor kiezen om even met vakantie te gaan.

Begeleiding voor kanjers in de mantelzorg

Wij komen langs voor een intakegesprek om van u te horen wat u zelf kunt en voor welke taken u graag ondersteuning zou willen krijgen van een professionele verzorger van Sigma Zorg. Ook vertellen we wat wij voor u kunnen betekenen. We maken goede afspraken, zodat er een goede balans is tussen de mantelzorg en de professionele zorg. Nadat de afspraken zijn gemaakt, kunnen we direct van start.

Mantelzorg ondersteuning nodig?