Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Casemanagement dementie

Vind de juiste casemanager voor dementie in Amsterdam e.o., Den Haag e.o. en Rotterdam e.o.

Naast begeleiding bij de zorg die komt kijken bij dementie, helpt Sigma Zorg ook bij andere zaken waar u mee te maken krijgt, zoals allerlei papierwerk, regels en procedures en welke zorgmogelijkheden er zijn. Wij helpen u de focus te houden op elkaar, met een casemanager die de weg weet in het oerwoud van de bureaucratie.

Wat doet een casemanager?

Een casemanager wijst jullie de weg. Er zijn tal van professionele instellingen en organisaties die kunnen helpen bij dementie, maar deze zelf vinden is vaak lastig. Een casemanager kent deze wereld van buiten en bemiddelt bij het regelen van zorg. Hij of zij staat op meerdere momenten in het proces voor u klaar om u te ondersteunen bij de vaak moeilijke keuzes die gemaakt moeten worden.

Wanneer is een casemanager een goede optie?

De zorg voor iemand met dementie kan overweldigend en emotioneel zijn. Je wordt overspoeld met mogelijkheden en papierwerk. Een casemanager helpt je wanneer het teveel wordt. Een casemanager blijft jullie vaste aanspreekpunt, zodat jullie niet telkens opnieuw jullie verhaal hoeven te doen. Casemanagers behartigen de belangen van de cliƫnt en diens naasten. Ze staan klaar via telefoon, email, of komen langs.

De juiste casemanager vinden

De casemanager vraag je aan via de zorgverzekering. Ook kan een huisarts of wijkverpleegkundige hierbij helpen. De casemanager valt onder de wijkverpleging en wordt daarom vergoed door de zorgverzekering.

De ene casemanager is de andere niet. Daarom gaan we altijd in samenspraak op zoek naar een casemanger die ervaring heeft met speciale gevallen, zoals dementie op jonge leeftijd.

Vraag een casemanager aan