Thuiszorg infolijn 020 - 334 28 87

Begeleiding LVB

Licht verstandelijke beperking (LVB); begeleiding met aandacht

Autonomie en zelfredzaamheid: dat is het doel van LVB-begeleiding. Deze vorm van zorg is specifiek voor mensen met een licht verstandelijke beperking die hulp nodig hebben bij het zelfstandig wonen.

Want vaak is zelfstandig wonen wel mogelijk, maar omdat een LVB niet altijd zichtbaar is, worden deze mensen verkeerd geholpen. Ons team weet hoe we de krachten van onze cliënten naar de voorgrond kunnen halen, en helpt op de achtergrond om uitdagingen aan te pakken.

Hoe helpen onze begeleiders?

Waar een wil is, is een weg. Vaak hebben onze cliënten de wil wel en begeleiden wij ze op weg. Dat kan door te helpen met structuur: zowel in het huishouden, of met persoonlijke zorg en hygiëne. Ook kunnen we helpen bij praktische zaken zoals de administratie, het vinden van werk of een opleiding, of hulp bij zelfstandig- of begeleid wonen.

Het doel is om deze zaken, die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, makkelijker te maken, zodat ook mensen met een LVB optimaal kunnen meedraaien in de samenleving.

Voor wie is LVB-begeleiding de juiste optie?

Bij Sigma Zorg geven we begeleiding voor mensen met een LVB in Amsterdam, ongeacht je afkomst, religie of cultuur. Wij zijn er voor iedereen. Onze focus ligt op volwassenen die baat hebben bij persoonlijke aandacht, waar ons kleine maar krachtige team bekend om staat.

Op zoek naar LVB-begeleiding in Amsterdam?

Kennismaken om al uw vragen te kunnen stellen? Uiteraard kan dat. Plan vrijblijvend een gesprek in of vraag alvast meer informatie via het contactformulier of info@sigmazorg.nl.

Begeleiding nodig?