Sigma Zorg

Persoonlijke verzorging in Amsterdam

Zelfstandig wonen is fijn maar niet altijd gemakkelijk. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, beperking of ouderdom. Heeft u moeite met wassen, aankleden, eten, drinken en de lichamelijke verzorging en is er geen ondersteuning mogelijk van mensen uit uw eigen omgeving? Dan kunt u een beroep doen op professionele verzorging. U kunt dan zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Een wijkverpleegkundige bekijkt samen met u (en eventueel met de arts) welke zorg u nodig heeft. Wat kunt u zelf en wat kunt u met hulp van anderen (zoals uw partner, een familielid of buren) en welke professionele verzorging heeft u nodig? Op basis hiervan geeft de wijkverpleegkundige de indicatie af.

Wat doet de verzorger?

De verzorgende van Sigma Zorg voert de zorg uit waarvoor u de indicatie heeft gekregen. De verzorger is opgeleid om u te ondersteunen bij uw dagelijkse handelingen, zoals opstaan, aan- en uitkleden, naar bed gaan en wassen en douchen. De verzorgende observeert en rapporteert daarover in het zorgdossier. Ze zorgt ervoor dat het zorgproces methodisch wordt uitgevoerd.

Belangrijk om te weten: de persoonlijk verzorger levert geen geneeskundige zorg. Daarvoor kunt een beroep doen op wijkverpleging van Sigma Zorg. Ook voor huishoudelijke hulp kunt u bij ons terecht.

Persoonlijke verzorging aanvragen

Ondersteuning bij persoonlijke verzorging is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. U kunt dit dus rechtstreeks aanvragen bij Sigma Zorg. Wij regelen de financiën met de zorgverzekeraar. U heeft daar dus zelf geen omkijken naar; wel zo prettig. Ook fijn: voor persoonlijke verzorging betaalt u geen eigen bijdrage.

Daarom Sigma Zorg

Sigma Zorg is een middelgrote, vooruitstrevende organisatie met betrokken zorgprofessionals. Wij zijn er voor iedereen in Amsterdam en omstreken; ongeacht uw afkomst, religie of levensovertuiging. U kunt bij ons rekenen op uitstekende persoonlijke verzorging door een vast, klein team.

Snel een persoonlijk verzorger nodig?
Vraag direct aan!