Sigma Zorg

Nachtzorg: slaapdienst of waakdienst bij u thuis

Goed slapen is heel belangrijk. Maar een goede nachtrust is helaas niet vanzelfsprekend, zeker niet als u – of uw partner – te maken heeft met ziekte, beperking of ouderdom. Wilt u er zeker van zijn dat u voldoende tot rust komt? Dan kunt u bij Sigma Zorg terecht voor nachtzorg aan huis. We doen dit in Amsterdam, Amstelveen en omstreken. Sigma Zorg biedt nachtzorg van 23.00 tot 07.00 uur.

 

Nachtzorg: waakdienst of slaapdienst

We verzorgen twee soorten nachtzorg: een waakdienst en een slaapdienst.

Slaapdienst

Bij een slaapdienst komt de zorgverlener bij u thuis slapen. U heeft daarmee professionele zorg binnen handbereik, mocht dit nodig zijn. Een geruststellende gedachte, wat meestal al voldoende is voor een betere nachtrust. Zo kunt u het overdag veel beter volhouden.

Waakdienst

Een waakdienst houdt in dat de zorgverlener niet gaat slapen, maar de hele nacht door oplet. Dit betekent ook dat u de hele nacht door een beroep kunt doen op deze zorgprofessional. Dat zorgt voor een extra veilig gevoel.

 

Wie betaalt de nachtzorg?

Voor nachtzorg heeft u een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). U kunt deze indicatie aanvragen via Sigma Zorg. Wij zorgen ervoor dat het CIZ uw aanvraag in behandeling neemt.

Eigen bijdrage

Als u nachtzorg krijgt via de Wlz, dan betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK bepaalt de hoogte daarvan. Voor Wlz-zorg zijn er twee soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage. De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het af van uw persoonlijke situatie of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Dit hangt onder meer af van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling. Meer weten? Neem gerust contact met ons op: 020 – 334 28 87

Wilt u graag een indicatie van de eigen bijdrage die u betaalt? Gebruik dan de rekenhulp op de website van het CAK. Let op: de uitkomst van het rekenprogramma kan afwijken van het bedrag dat u uiteindelijk moet betalen.

Daarom Sigma Zorg

Sigma Zorg is een middelgrote, vooruitstrevende organisatie met betrokken zorgprofessionals. Wij zijn er voor iedereen in Amsterdam en omstreken; ongeacht uw afkomst, religie of levensovertuiging. U kunt bij ons rekenen op uitstekende nachtzorg door een vast, klein team.

Snel nachtzorg aan huis nodig?
Vraag direct aan!